Garantia Produselor

  Sc. SIlVER STONE IMPEX SRL asigura, garanteaza si declara pe proprie raspundere, conform prevederilor art. 5 din H.G. nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele 'bijuterii din argint' la care se refera aceasta declaratie nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu normele UE.  Bijuteriile din argint comercializate de noi au puritate de 925 ‰ si sunt verificate si marcate de A.N.P.C. -Directia Generala Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat.

Clientii kalista.ro pot returna produsele cumparate in termen de 14 zile de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.  kalista.ro garanteaza returnarea contravaloarii comenzii in cel mult 14 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

            Nu se acorda garantie si nu se inlocuiesc produsele defecte in termenul de garantie in cazul in care nu se respecta urmatoarele instructiuni:

-       Bijuteriile se vor feri de lovituri, se deschid cu delicatete cerceii, lanturile, bratarile, colierele;

-       Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a face baie, a spala vase sau inaintea altor activitati in care bijuteriile vor veni in contact cu apa, detergenti sau alte produse chimice;

-       Pentru a evita dezlipirea pietrelor se vor feri de actiunea produselor cosmetice (parfum, spray, fixatic etc);

-       Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratia abundenta;

-       Bijuteriile vor fi ferite de apele termale;

Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu se pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva - acesta nu este un defect. Curatati bijuteriile din argint simplu cu bicarbonat sau cu solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea.
Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora. Bijuteriile cu pietre semipretioase  nu vor fi curatate cu solventi sau substante chimice destinate curatarii argintului, pentru ca ar putea sa-si schimbe culoarea.

Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din argint  si nu-si schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare a bijuteriilor pe o perioada de 2 (doi) ani de la data achizitiei.

Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acesta declaratie.